Gizlilik ve Çerez Politikamız
Fitbakim

Web siteleri kullanıcılarının taleplerini daha iyi anlayabilmek ve ihtiyaçları olan içeriklere en kısa sürede onları ulaştırmak için kişisel verileri toplayarak analiz çalışmaları yapmak zorundadır. Ancak toplanan verilerin güvenli bir şekilde tutulması sitelere belli yükümlülükler yükler.

 

Gizlilik politikası kapsamında web siteler ziyaretçilerinin veya kullanıcılarının birtakım kişisel verilerini toplar. Konuyla ilgili hukuki dayanağı 6698 Sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu oluşturur. Kişisel veri sahiplerinin belli haklarını güvence altına alır ve veriyi işleyen kullanan kişilere de belli yükümlülükler yükler.

 

Fitbakim.com adresini ziyaret ederek Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kişisel verilerinizin korunması alanıyla ilgili aydınlatma metnini okuduğunuzu ve gerekli bilgilendirmeyi aldığınızı kabul etmiş olursunuz. Web sitemizde kişisel verileriniz ilgili kanun hükümleri uyarınca korunmaktadır.

Fitbakim.com Hangi Bilgilerinize Ulaşabilir?

  • Web siteye girişte üye olmak şartı aranmadığı için adınız, soyadınız, yaşınız, iletişim bilgileriniz, banka hesaplarını gibi kişisel verilerinizi siteyle paylaşmış olmazsınız.
  • Fitbakim.com web sitesi, siteye nereden ve hangi cihazla bağlandığınız konusunda bilgi sahibi olur. Bu bilgileri bağlanan cihazların IP adreslerinden tespit eder.
  • Fitbakim.com bir de session adı verilen yazılımlarla kısa süreli olarak site içerisinde ne kadar durduğunuzu nelere baktığınızı tespit eder. Sessionlar sürekli ve devamlı veri akışı sağlamaz. Web sitesini kapattığınız anda session kendiliğinden düşer.
  • Fitbakim.com ulaştığı kişisel verilerinizi üçüncü şahıslarla kanunda saklı tutulan haller dışında paylaşmaz.
  • Fitbakim.com ulaştığı kişisel verilerinizi size daha iyi hizmet sunabilmek gayesiyle yapacağı içerik çalışmalarında kullanır.
  • Kişisel veri sahiplerinin sahip olduğu kanuni hakları Kişisel Verileri Koruma Kanunu Madde 11 i inceleyerek daha detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

Çerez politikası

  • Orijinal adı cookie olan çerez kelimesi internet ortamında yaygınca kullanılan bir terimdir. Web sitesinin ziyaretçilerinin bilgilerini tutarak ziyaretçilere daha verimli hizmet sunmaya yarayan çerezler, hemen hemen her web sitesinde mevcut.
  • Elektronik ortamda içerik üretimi için en çok aranan şey kullanıcıların kişisel verileridir. İşte çerezler de bu verilere ulaşabilmek için kullanılır.
  • Birden fazla çerez çeşidi bulunur.
  • Fitbakim.com takip çerezi, oturum çerezi ve kalıcı çerezleri kullanarak ihtiyacınız olan metin içeriklerini oluşturmak için çalışır. Peki ne işe yarar bu çerezler? oturum çerezleri siteden çıktığınız anda sona erer. Siz site içerisinde gezinirken teknik bir sorun yaşamamanız için kullanılır. Kalıcı çerezler, internette gezme hızınızın düşmemesi için kullanılan çerezlerdir. Takip çerezleri ise kullanıcı bilgilerinin gizli tutulması için uygulanan çerezlerdir.
  • Web sitelerinin çerez politikası uygulaması için herhangi bir mecburiyet bulunmaz. Fakat web sitelerinin büyük çoğunluğu veri erişimi kolaylığı için çerez politikasını uygular. Sitelere tıklayıp giriş yaptığınızda ana ekranınıza bir kutucuk düşer. Web siteleri çerez politikasını uyguladıklarını bu kutucuk ile size bildirir ve bu kullanımı sizin onayınıza sunar. Onaylayarak sitenin çalışmasına katkıda bulunabilir veya redderek veri akışının kesilmesini seçebilirsiniz.
  • Çerezlerin kullanımı ve hukuki niteliği 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Kullanılması Kanunu içerisinde belirtilmemiştir. Ancak konuyla ilgili yasal bir düzenlenme yapılması beklenmektedir. Zira elektronik çağda yapılan işler, alışkanlıklar hızla değişmekte ve mevcut hukuk düzeni değişen yeni şartlara uygun yasal düzenlemeler yapmak mecburiyetinde kalmaktadır.
  • Web sitemiz çerez politikasında da tıpkı gizlilik politikasında olduğu gibi ulaştığı kişisel bilgilerinizi saklı tutar ve zorunlu haller dışında üçüncü kişilerle paylaşmaz.

Web sitemiz çerezleri neden kullanır?

Sizlere daha iyi yaratıcı özgün ve kaliteli içerikler sunmak, içerikleri sunarken ise güven ortamında internet gezintinizi sürdürmeniz için çerezleri kullanır. Yasadışı olan herhangi bir amaç gütmez.